Donatie voor Kinderboerderij “De Schouw” uit onverwachte hoek

Amcor Flexibles Zutphen, een verpakkingsbedrijf al sinds 1951 gevestigd in Zutphen, heeft een substantiële donatie toegezegd aan de Kinderboerderij de Schouw (Zutphen). Amcor heeft zich in deze lastige Corona tijd een drietal beleidsdoelen gesteld:

1 – zorgen dat onze medewerkers veilig kunnen werken en aan het eind van hun werkdag weer gezond naar huis kunnen keren

2 – ons bedrijf moet een positieve bijdrage leveren om te kunnen blijven voorzien in de dagelijkse behoefte van levensmiddelen en medicijnen

3 – het helpen van lokale doelen

Om dit laatste beleidsdoel te ondersteunen heeft Amcor een wereldwijd donatieprogramma opgezet. Alle productielocaties mogen zelf een lokaal doel kiezen die voor ondersteuning in aanmerking komt.

Ook het kabinet heeft ons opgeroepen een beetje voor elkaar te zorgen in deze tijd. Wij hebben dit opgepakt en onze medewerkers gevraagd welk lokaal initiatief of goed doel het in deze Corona tijd erg moeilijk heeft en wij financieel zouden kunnen ondersteunen om de impact van de crisis enigszins te verlichten”, aldus Plant General Manager, Erwin van Tienoven.

Kinderboerderij ‘De Schouw’ is uit deze poll als eerste uit de bus gekomen. “Jullie werk is erg belangrijk en heeft zeker voor de Zutphense gemeenschap een grote betekenis. We begrijpen dat het juist nu helemaal lastig is zonder de steun van jullie normale “crew” van helpers (dagbesteding- afstand tot arbeidsmarkt). Graag willen we jullie blij maken met een donatie van € 4.500“. 

Een van de medewerkers van Amcor, Massimo Scanu, is uitzonderlijk blij dat de gift naar “De Schouw” gaat. Hij heeft als kind de ontwikkeling van weiland naar kinderboerderij mee gemaakt en ging later ook vaak met zijn kinderen op bezoek bij de kinderboerderij. “Voor Zutphen zou het echt een gemis zijn als de kinderboerderij zou moeten verdwijnen. Ik ben dan ook erg blij dat ‘De Schouw’ deze donatie mag ontvangen”.

Hanna Beuling, voorzitter van het bestuur: “Als kinderboerderij zijn we heel erg blij met deze geweldige gift. Juist in deze tijd geeft dit ook de waardering voor onze beheersters en vrijwilligers weer. Zij hebben de verzorging voor de hele kinderboerderij op zich genomen, zonder de vaste hulp. Daarnaast missen we inkomsten nu we al langer gesloten zijn. Gelukkig gaan we binnenkort weer twee middagen open. We zijn afhankelijk van de giften die we krijgen en de vrijwilligers die ons ondersteunen. Deze gift helpt ons financieel, maar als we geen nieuwe vrijwilligers krijgen, kunnen we niet garanderen dat de kinderboerderij weer dagelijks open kan.”

We merken nu hoe moeilijk bewoners het vinden om voor een dichte deur te staan bij de kinderboerderij, daarom deze oproep: lijkt het je leuk om met dieren en mensen te werken en zo bij te dragen aan het plezier van de bezoekers van de kinderboerderij, meld je dan aan via info@kinderboerderijdeschouw.nl

Kinderboerderij de Schouw - Alle rechten voorbehouden © 2021